Välkommen till Uppsala

Varför inte passa på att upptäcka mer av Uppsala när du ändå är här? Besök någon av våra spännande sevärdheter och ta del av Uppsalas rika historia. Upptäck det mytomspunna Gamla Uppsala med spår av vikingarna och deras förfäder, eller passa på att besöka något av alla museum. På museum Gustavianum finns vackert dekorerade mumiekistor, vikingasvärd och andra antika spännande samlingar att titta på.

Den sista september stänger Linnés hem och trädgårdar för säsongen vilket gör att du hinner med ett besök även där. Missa inte heller Uppsala domkyrka, Skandinaviens största katedral!

Koppla av med shopping och restaurangbesök

Efter en händelserik dag med aktiviteter och sevärdheter är du värd en lugn stund. Strosa längs det naturgröna Årummet och koppla av på något av stadens caféer. I city finns mysiga shoppingstråk med ett brett utbud av butiker där du kan unna dig något fint.

Avsluta sedan dagen med ett besök på någon av Uppsalas mysiga restauranger och njut av en god middag. Vi har många restauranger som är med i Sveriges främsta krogguider, White Guide.

Välkommen hit!

Få fler tips på destinationuppsala.se

På Uppsalas officiella besöksguide, www.destinationuppsala.se, får du fler tips på aktiviteter, sevärdheter och boenden i Uppsala.