Vanliga frågor och svar för arrangörer

Kostar det pengar att delta med ett evenemang på KulturNatten?
Det beror på. Om du ska ha ett utomhusevenemang och behöver el så kostar detta. Prislista finns i samband med anmälan.
Går ditt evenemang under STIM står du för kostnaderna för musikanvändningen. Läs mer på STIM’s hemsida.
Om polisen anser att ditt evenemang kräver säkerhetsvakter står du för kostnaderna för detta.

Är det tillåtet att ta inträde till ett evenemang?
Ja. Det är upp till varje arrangör att bestämma om man vill ta inträde. Detta är dock ej möjligt vid utomhusevenemang eller öppna scener.

Hur kommer mitt evenemang med i programtidningen?
För att komma med i programtidningen ska du fylla i anmälningsformuläret som finns här senast den 1 augusti. Observera att om du planerar ett evenemang utomhus måste vi ha din anmälan senast den 1 juni.

Får vem som helst vara med på Kulturnatten?
Alla evenemang får vara med förutsatt att evenemanget:

  • följer svenska lagar
  • anses vara kulturevenemang
  • har anmält sig innan deadline

Både föreningar, företag och privatpersoner kan vara arrangör till ett evenemang under Kulturnatten.

Jag behöver el till mitt evenemang. Hur gör jag?
Beroende på var ditt evenemang är ser tillgången till el olika ut. Varje arrangör betalar för sin el själv. När du anmäler ditt arrangemang anmäler du också att du ska ha el och vad du ska ha det till. Här hittar du prislistan för el (pdf).

Kan vi få gage när vi spelar på KulturNatten?
KulturNatten i Uppsala bygger på kulturlivet i Uppsala. Alla ansvarar för sina egna evenemang. Man anmäler intresse att vara med på Kulturnattens hemsida och vi ser till att pussla ihop alla anmälningar till en fungerande helhet. Vi bokar inga band och betalar inte gage till någon. Om ni vill spela rekommenderar jag att ni kontaktar de olika klubbar och restauranger som finns i stan och hör om de vill boka er. Hittar ni ingen scen att spela på, hör av er till oss igen. Ibland får vi förfrågningar från olika håll där man söker band till kulturnatten.

Vi har varit arrangörer tidigare men har tappat bort våra inloggningsuppgifter, hur gör vi?
Kontakta oss på kulturnatten@uppsala.se

Kommer vi att den plats vi önskat?
Vi gör vad vi kan för att möta arrangörernas önskemål. Med uppåt 700 programpunkter kan det dock vara flera som önskar samma plats. Skriv gärna en rangordning på flera platser ni kan tänka er för att vi ska kunna skapa de bästa förutsättningarna för er. Tyvärr kommer inte Stora torget vara tillgängligt för KulturNattens arrangörer eller försäljare i år då det är valår.

Var kan jag få tag i KulturNattsprogrammet?
KulturNattsprogrammet publiceras löpande på webbplatsen i början på juni efter att de godkänts av ansvarig referensgrupp. Den finns även tillgänglig i tryckt version i början på september som går ut med Uppsalatidningen och UNT .

När är KulturNatten?
KulturNatten infaller alltid den andra lördagen i september. 2018 infaller KulturNatten 8 september.

Jag är försäljare och vill delta på Uppsalas KulturNatt. Hur gör jag?
Du kan ansöka om en försäljningsplats. Det gör du senast den 21 maj. Det finns ett begränsat antal försäljningsplatser som fördelas i augusti efter att projektledningen gått igenom alla ansökningar.

Varför visas inte hela min bild på evenemangssidan?
Bilderna i vårt system är optimerade för vara liggande, dvs bredare än vad de är höga. Om ni skickat in en bild som är högre än vad den är bred så kommer tyvärr inte hela bilden att visas. Om ni önskar att ändra er bild kan ni skicka ett mail till kulturnatten@uppsala.se.

Finns det en rekommenderad bildstorlek?
För att er bild ska visas optimalt bör bilden vara liggande i storleksformatet 3:2. Bilden bör vara minst 479 pixlar bred och 300 pixlar hög samt helst inte större än 1920 pixlar bred och 1203 pixlar hög.