Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Japanska Trummor, Taiko

Musik Scenkonst
Tid:
Webbplatslänk: https://taikoshinkai.se/
Plats: Botaniska trädgården
Adress: Botaniska trädgården, Villavägen 6-8 Visa på karta

Taiko Shin Kai uppträder för 6:e året på Kulturnatten. Efter uppträdandet får man prova på att spela på instrumenten.

Konstformen Taiko kommer ursprungligen från Japan och har spridits över hela världen och spelas av människor i alla åldrar. Genom åren har taiko inte bara spridits geografiskt utan taiko som konstform har också utvecklats, från den traditionella japanska taikofestivalen till skapandet av nya stilar av taiko och samarbeten mellan andra musikformer.

Taiko Shin Kai är en idéell förening som vill uppmuntra och sprida Taiko konstformen i Sverige. Föreningen är med i en stor internationell Taiko community som finns över hela världen och bjuder in Taiko gästartister, samt genomför Taiko workshops där man kan få uppleva och lära sig Taiko.

 

Taiko Shin Kai
Botaniska trädgården, Villavägen 6-8

Evenemangstyp: Uppvisning

Om arrangören

Taiko Shin Kai

Webbplats: https://www.taikoshinkai.com

Samarrangör:

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description