Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Livemusik på Fyriskällan

Musik Scenkonst
Tid:
Webbplatslänk: https://bibliotekuppsala.se/fyriskallan
Plats: Fyriskällan
Adress: Fyriskällan, S:t Olofsgatan 15 Visa på karta

18.30 Anna Arco
Experimentell pop med inslag av både hiphop, jazz och metal. Anna Arcos kristallklara röst ramar in drömska melodier, intuitiva beats och berättelser om mörka platser i människan. Den här kvällen spelar hon osläppt material från kommande album på duo med harpisten Stina Hellberg Agback. Det blir stora ljudlandskap och känslor på en liten sättning med små medel.
Anna Arco – sång och synthar
Stina Hellberg Agback - harpa

20.00 Ronster
I mitten av 1990-talet var Ronster en liten men högljudd del av Uppsalas musikscen, med Kalmar nation som självklart nav och centrum. Efter en paus på 25 år gjorde Ronster en nystart under hösten 2022. Musiken är fortfarande amerikanskklingande indierock med förebilder som Buffalo Tom, The Lemonheads och Teenage Fanclub. I samband med spelningen på Kulturnatten släpper Ronster nya singeln ”Algebra”.
Christer Widén Engqvist: bas, sång
Magnus Strandberg: gitarr
Jakob Frodell: trummor

21.30 Poppers
Med rötter i The Korsfesters och Ah-Souls spelade Poppers under sent 80-tal fram till 1991 energisk poppunk med texter på svenska. 2017 började Poppers spela igen vilket har gett mersmak. Senast de spelade i Uppsala var på Barowiak sommaren 1991.
Patrik Fahlström - gitarr och sång
Jonas Olsson - gitarr och sång
Per Gradén - bas och sång
Matts Bergkvist - trummor
Samarrangör: Uppsala Musikarkiv

 

Fyriskällan
S:t Olofsgatan 15

Evenemangstyp: Konsert

Om arrangören

Fyriskällan

Webbplats: https://bibliotekuppsala.se/fyriskallan

Samarrangör: Uppsala Musikarkiv

Tillgänglighet

  • Hiss anpassad för rullstol
  • Toalett tillgänglig med rullstol
  • Tillgänglighet anpassad för rullstol

Vad är Kulturnatten?

Den första Kulturnatten ägde rum 1989 och var ett upprop från kulturlivet till politiker i Uppsala kommun gällande det skriande behovet av kulturlokaler. Initiativet togs av Frans-Olof Brunzell, dåvarande kulturchef på Uppsala kommun tillsammans med Åke Lundqvist teaterchef Uppsala Stadsteater,  Arne Nygren chefredaktör UNT och Mats Åkerlund chef för Radio Uppland, tillsammans med kulturlivet i Uppsala.

Uppsalas största kulturmanifestation är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

A descriptive description