Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner
Kulturnatten Uppsala

Kulturnatten Uppsala

Välkommen till Sveriges största kulturnatt och Uppsalas största kulturmanifestation

Ett kulturevenemang för alla!

Uppsalas största kulturmanifestation, Kulturnatten, är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och föreningsliv, kulturinstitutioner, företag och andra eldsjälar. Kulturnatten Uppsala är också Sveriges största kulturnatt.

Uppsala kommuns kulturnämnd ansvarar sedan 1989 för kulturnatten och Destination Uppsala samordnar evenemanget sedan 2011.

Destination Uppsala ansvarar för övergripande samordning, invigning, planering, information till arrangörer, sponsorsavtal, marknadsföring, press, ansvar för webbinformation samt utvärdering och planering inför kommande år.

Med miljön i fokus

Planeringen och arbetet med Kulturnatten och dess arrangörer sker i samråd med polisen, socialtjänsten, brandförsvaret, miljö- och hälsoskyddsnämnden, gatu- och samhällsmiljönämnden, fastighetsägare samt Upplands lokaltrafik. Utvärdering och uppföljning sker alltid med ovan nämnda aktörer efter Kulturnatten.

Kulturnattens logotyp

Känner ni igenom honom? Han har hängt med från början. Konstnären är Ulf Lundkvist, som också skapat seriefiguren Assar. Gubben utgör tillsammans med den underliggande texten, som skapats av Leon Zetherström, Kulturnattens logotyp.

Logotypen är fri att använda i ditt material till Kulturnatten. Kontakta oss på kulturnatten@uppsala.se så skickar vi den till dig.

Kulturnattens logotyp