Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt. Genom att fortsätta använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.

Jag godkänner

Bra att veta inför årets besök

Sveriges största och äldsta kulturnatt intar Uppsalas gator och torg, scener och byggnader den 9 september. Hur tar man sig an en hel dag av kulturens namn? Här är några bra saker att ha koll på, för att din Kulturnatt ska bli så bra som möjligt!

Scenerna

S:t Eriks torg

Kulturnatttens största utomhusscen, placerad i skuggan av Uppsala domkyrka och med fokus på popmusik men med ett brett program som spänner över många genrer under dagen.

 

Walmstedtska gården

Lite mindre, lite mer gömd men med mycket sväng, extas och glädje! På musikscenen i Walmstedska gården sprakar det av färgstarka musikakter som garanterat får igång fötterna, hela dagen!

 

Orangeriet, Linnéträdgården

I vackra Linnéträdgården finns scenen för alla vars hjärtan klappar extra hårt för singer/songwriters men som också uppskattar ett inslag av andra kulturformer. Som t.ex. en och annan magdans - bara en sån sak!

 

Stora torget

I år är nyligen invigda Stora torget tillbaka igen som scen under Kulturnatten och en perfekt plats att starta ditt Kulturnattsäventyr med ett brett program av musikakter!

 

Fyristorg

Musikscenen för dig som uppskattar de lite hårdare riffen inom musiken med en betoning på rock men även en del pop. Perfekt placerat för dig som vill ha nära till en mängd av årets foodtrucks.

 

Dansplats Resecentrum

Dans, dans, dans! Linedance, jazzdans, uppvisningar - om det är dans du är ute efter har du kommit rätt!

Scenerna

Foodtrucks & marknadsstånd

Kulturupplevelse <3 matupplevelse! Under kulturnatten kan du stilla hungern på någon restaurangerna i Uppsalas otroliga utbud precis som alltid men självklart kommer det precis som alltid finnas en uppsjö av olika foodtrucks att pröva för första, andra eller tionde gången. Här hittar du hela listan!

Foodtrucks håller som regel öppet mellan kl 12.00-01.00, med reservation för att det är upp till varje foodtruck att bestämma sina egna öppettider.

Foodtrucks & marknadsstånd

Karta

Sveriges största kulturnatt lever upp till sitt namn. Här hittar du en karta att spara i din telefon eller för att skriva ut med toaletter, scenerna, foodtrucks och annan bra information.

Öppna kartan som en bild via denna länk.

Karta

Kom i kontakt med Kulturnatten Uppsala

Kontaktuppgifter till Kulturnatten under 9 september 2023.

Telefonnummer: 018 727 86 62 . Vi är tillgängliga mellan kl 07:00-02:00.

E-post: kulturnatten@uppsala.se